Wij kopen jouw auto

Wil je jouw huidige auto verkopen, bijvoorbeeld omdat je bijna niet meer rijdt of al een nieuwe auto hebt? Wij kopen graag jouw auto! In ruil voor jouw huidige auto ontvang je van ons een geldbedrag. Het enige wat je hoeft te doen is jouw auto via deze pagina aanmelden.

Wil je weten wat je kunt verwachten en hoe alles in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande stappen.

Verkoop jouw auto
 1. Jouw auto aanmelden

  Meld jouw auto aan via onze website. Om te zorgen voor een spoedige verkoop, hebben wij een vragenlijst waarin je de specificaties van de auto invult.

 2. Ontvang een bod

  Na de aanmelding gaan we direct aan de slag. Binnen 24 uur laten we je weten wat jouw auto waard is en brengen we een bod uit op jouw auto.

 3. Een snelle bezichtiging

  Ga je akkoord met het bod? Dan gaat een van onze medewerkers jouw auto bekijken. Tijdens deze bezichtiging wordt bekeken of de auto voldoet aan de verwachting en of de auto geen verborgen gebreken vertoont.

 4. Hebben we een deal?

  Is alles akkoord? Dan maken we het contract direct rond. We sluiten de koopovereenkomst en zorgen dat je het afgesproken bedrag meteen ontvangt. Dit gebeurt via een bankoverschrijving. Hierna wordt de auto binnen 5 werkdagen door ons opgehaald.

De aanmelding van jouw auto

"*" geeft vereiste velden aan

1
2Technische staat auto
3Opties & accessoires
4Contactgegevens

Snelle bezichtiging met deskundig oordeel

Ga je akkoord met het bod dat wij hebben gedaan? Dan komt er een medewerker bij je langs om de huidige auto te bezichtigen. Uiteraard willen wij alleen maar occasions verkopen van goede kwaliteit en zonder schade of gebreken. Daarom brengt de medewerker na de bezichtiging een deskundig oordeel uit van de staat van de auto.

Voldoet de auto aan de verwachting? Dan maken we het contract ter plekke rond. Je krijgt het geld voor jouw auto direct op je rekening. Jouw auto wordt vervolgens binnen 5 werkdagen door ons opgehaald.

Regelen jullie het papierwerk?

Ja. Wij zorgen ervoor dat je vrijwaring is geregeld, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Is de prijs voor mijn auto wel eerlijk?

Absoluut. Wij schatten jouw auto altijd op de juiste waarde in. Bij ons krijg je dan ook een eerlijke prijs die professioneel is bepaald.

Moet ik naar een vestiging voor de waardebepaling?

Nee, dat hoeft niet. De waardebepaling vindt volledig online plaats. We vragen je daarom zoveel mogelijk informatie over je auto op te geven, zoals extra accessoires, schade en enkele foto’s. Zo kunnen we je een mooie prijs op afstand aanbieden en hoef je daarvoor niet naar een van onze vestigingen te komen.

Zijn er kosten verbonden aan het verkopen van mijn auto?

Nee. Het hele waardebepalingsproces, van het aanmelden van jouw auto tot aan de verkoop van jouw auto, is volledig gratis.

Kan ik een auto met financiering verkopen?

Ja, je kunt ook een auto met een lopende financiering aan ons verkopen. Neem in dat geval de documenten van je bank of financieringsmaatschappij mee naar onze afspraak. Zo kunnen we de openstaande kosten bespreken. We verrekenen de openstaande kosten met de verkoopprijs van de auto en handelen de aflossing bij de bank af.

Kan ik een auto van een familielid of kennis verkopen?

Ja, je kunt een voertuig verkopen namens een familielid of kennis. Neem in dat geval de volgende documenten mee naar de inleverafspraak:

 • Een verkoopvolmacht die afgegeven is op jouw naam, ondertekend door de rechtmatige eigenaar.
 • Een kopie van jouw identiteitskaart of paspoort
 • Een kopie van de identiteitskaart of het paspoort van de rechtmatige eigenaar.
Kan ik een geërfde auto verkopen?

Ja, dat kan. Neem, naast de documenten van het voertuig, ook de overlijdensakte, verklaring van erfrecht (indien beschikbaar) en volmacht voor erfgenamen mee naar de inleverafspraak.

Kan ik mijn gegevens en foto's ook via een e-mail doorsturen?

Ja, dat kan. Deze mag je versturen naar: info@frieseoccasions.nl. Je mag ze ook per WhatsApp doorsturen naar: 06-15608464.

Hoe lang is de verkoopprijs geldig?

De verkoopprijs die je per e-mail van ons ontvangt is 7 dagen geldig. Is de verkoopprijs verlopen? Dan kun je eenvoudig de online waardebepaling opnieuw uitvoeren om een nieuwe prijs te ontvangen.

Is het mogelijk dat jullie mijn auto ophalen?

Ja, dit is mogelijk. Voorwaarde is wel dat de auto echt goed is omschreven.

Wat moet ik meebrengen naar de inleverafspraak?

Je dient een aantal dingen mee te nemen:

 • Groene kentekenpasje + beide codes. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kun je deze binnen één minuut opvragen via RDW.nl.
 • Geldig identiteitsbewijs
 • Bankpas
 • Alle autosleutels
 • Eventuele tweede bandenset (als je die ook wilt verkopen)
 • Indien beschikbaar: onderhoudsboekje, relevante facturen en bonnen.

Onze Autobedrijven

Auto Synyco

Auto Synyco is sinds 1952 gevestigd in Franeker, Friesland. Het autobedrijf levert occasions met een plus én service met een plus. Net even wat meer, dat maakt het vak zo mooi. Met die instelling wil Auto Synyco ook voor jou het verschil maken.

Vakgarage Pheifer

Vakgarage Pheifer is al sinds 1946 gevestigd in Sneek, Friesland. Inmiddels worden ook klanten ver buiten Friesland blij gemaakt met de bijzondere occasions van het autobedrijf. Hoe? Het bedrijf weet steeds weer unieke tweedehands auto’s te vinden én, als het nodig is, te repareren. Want ook voor onderhoud kun je naar Vakgarage Pheifer.

Vakgarage Esgee

Vakgarage Esgee is sinds 1972 gevestigd in Harlingen, Friesland. Het bedrijf is opgericht door echte autoliefhebbers met veel passie en aandacht voor bijzondere auto’s. Kennis en kwaliteit staan daarbij elke dag hoog in het vaandel. Ook voor onderhoud en reparaties kun je met jouw auto terecht bij Vakgarage Esgee.